Háttérkép
Április a határidő
Április a határidő
2021. november 11.

Változott a lakásrendelet, így nem év végén, hanem április 30-ig kell adatot szolgáltatniuk a tatabányai önkormányzati bérlakásban élőknek.

Azoknak a nagykorúaknak, akik életvitelszerűen tartózkodnak a bérlakásokban minden évben be kell nyújtaniuk a havi nettó bevételről szóló hivatalos igazolást, valamint a bérlőnek a büntetőjogi felelőssége tudatában megtett nyilatkozatát (vagy a szolgáltató igazolása) arról, hogy a közüzemi szolgáltatók irányában tartozása nem áll fenn.

Ezt külön felhívás nélkül, ezentúl minden év április 30-ig kell megtenni a lakbértámogatásra jogosultság megállapításához. A lakbértámogatás mértékét a következő egy esztendőre az adatszolgáltatás alapján állapítja meg az önkormányzat. 

Sok esetben az év végi jövedelemigazolások egyszeri juttatást/jutalmazást tartalmaznak, így azok nem a valós adatokat tükrözik, illetve az aktuális évi nyugdíjigazolást is csak az év elején kapják kézhez az érintettek, ezért volt szükség a módosításra.

Amikor aktuálissá válik az adatszolgáltatás, az eddigiekhez hasonlóan levélben értesíti a városháza szakirodája a bérlakásban élőket, hogy mit és hogyan szükséges benyújtaniuk.

 

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!