Háttérkép
Fókuszban a közönség igénye
Fókuszban a közönség igénye
2021. november 10.

Ezernél is többen töltötték ki a kultúrafogyasztási szokásokról készült kérdőívet. Az Agora Fórum Kerekasztal által összeállított kérdésekre érkezett válaszokat összesítették, és ma délelőtt az alapítók együtt értékelték azokat. A közművelődési szakemberek, valamint a városban működő, programokat szervező közösségek képviselői tárgyaltak arról, milyen hatással van/volt a rendezvényeket látogatók szokásaira a pandémia. A válaszokból kiderül például, hogy a járványidőszak alatt kirándulással, szabad levegőn végezhető tevékenységgel, olvasással, valamint televíziós, internetes műsorszolgáltatás igénybevételével pótolták a kulturális-közösségi programok hiányát a tatabányaiak.

A legszívesebben látogatott programok között az első helyeken a színházi előadás, a könnyűzenei koncert, a filmvetítés, a gasztro- és a zenei fesztivál áll. A válaszadók 41 százaléka tagja a városban működő valamely közösségnek, csoportnak és toronymagasan az igen válaszok végeztek az első helyen arra a kérdésre, hogy „fontosnak tartja e a helyben működő csoportok bemutatkozási lehetőségét a városi rendezvényeken”.

A felmérésről minden részletre kiterjedően, az egyes korosztályokat érintően is elemzések készülnek, illetve a kerekasztal résztvevői saját tevékenységükre nézve tesznek javaslatokat, illetve dolgoznak ki programokat a jövőre nézve. A cél, hogy olyan kulturális- közösségi szolgáltatásokat, aktivitásokat nyújtsanak, melyeket nyitottan és örömmel fogadnak, látogatnak a tatabányaiak.

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!