Háttérkép
Helytörténet és családkutatás határok nélkül
Helytörténet és családkutatás határok nélkül
2021. október 18.
Megjelent Tatabánya Megyei Jogú Város Levéltára új kiadványa, melynek címe Helytörténet és családkutatás határok nélkül.

A konferenciakötet nyomtatott példányait a levéltár már eljuttatta a megyei és városi könyvtár mellett Tatabánya valamennyi általános- és középiskolai könyvtárába is.

A kiadvány nyomtatott példányai korlátozott számban, ingyenesen elérhetőek a városi levéltárban (Felsőgallai Szolgáltatóház, Szent István u. 21.). A kötet elektronikus verziója is elérhető már az interneten.

A konferenciakötet a városi levéltár és a szlovákiai Nyitraivánka község közös Ősök/Predkovia című, SKHU/WETA/1901/1.1/132 számú, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapjának keretein belüli pályázaton az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A kötet a Tatabányán, a Polgármesteri Hivatal Tanácstermében 2020. október 1-én tartott nemzetközi tudományos konferencia hat, helytörténettel és családkutatással kapcsolatos előadásának szerkesztett változatát tartalmazza. Ezekben szó esik Tatabánya és Nyitraivánka helytörténetéről és a helyi, valamint online kutatási lehetőségekről, a tatabányai családfakutató programról, valamint Szár helytörténetéről is.

Az előadások felvétele megtekinthető a levéltár YouTube csatornáján is:

https://www.youtube.com/channel/UCLmZVc4JnanumQ_UVoIeXVA

 

A konferenciakötet letölthető a cikk alatti linken.

https://mek.oszk.hu/22400/22463/22463.pdf

 

 

 

 

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!