Háttérkép
Átadták a Kertvárosi Óvoda focipályáját
Átadták a Kertvárosi Óvoda focipályáját
2021. október 11.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Óvodai Pályaépítési Programjának köszönhetően az elmúlt években a Kodály Zoltán, a Móra Ferenc és a Turul Óvodába gazdagodhatott egy-egy műfüves futballpályával, melyeket sportoláson kívül számos közösségi program helyszíneként is használhatnak az ovisok.


Negyedikként a Kertvárosi Óvoda Bakony utcai intézményében készült el egy focipálya, melynek játékterülete 12x24 méter, a magasban palánk és háló veszi körbe. A pálya szélén viacolor járda is épült.


Az átadó ünnepség részeként a Bakony utcai ovisok vendégül látták a Lila Óvoda kis futballistáit egy barátságos rangadó mérkőzésre.


Balogh Ferenc önkormányzati képviselő, sporttanácsnok a helyszínen elmondta, az MLSZ és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően már négy műfüves pályát használhatnak a tatabányai óvodások. A Kertvárosi Óvodában már korábban is nevelkedtek tehetséges gyerekek, akik felnőttként profi sportolóként űzik a futballt, tette hozzá Balogh Ferenc.


A pálya teljes beruházási költségének 90 százalékát az MLSZ biztosította, míg a maradék bruttó költség 10 százalékát az önkormányzat állta.

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!