Háttérkép
Bányásznapi ünnepségek 2021.
Bányásznapi ünnepségek 2021.
2021. szeptember 4.
A 71. Bányásznap alkalmából is koszorúzásokkal, kisebb ünnepségekkel emlékeztek a tatabányaiak.

Szeptember 3-án, pénteken délelőtt a városi koszorúzások sora Sárberekben kezdődött a Szent Borbála emlékműnél. (1. galéria)

 

A Vértesi Erőmű Zrt. szervezésében hagyományosan az Erőműi lakótelepen, Verebély László mellszobránál helyezik el az emlékezés virágait, ez idén is sem történt másképp. (2. galéria)

 

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. Víztermelő Bányaüzem címmel szervezett bányásznapi ünnepséget a József Attila Művelődési Házban Alsógallán. Az eseményen Bányászati Szolgálati Okleveleket adtak át. (3. galéria)

 

Az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület tatabányai szervezete hagyományosan buszos túra keretében látogatja meg a város bányászattal kapcsolatos emlékhelyeit, ahol koszorúzással róják le tiszteletüket az egykor volt bányászok tiszteletére. A megemlékező túra a Vértanúk teréről indult, az újtelepi temető régi ravatalózója, majd az új bánhidai temető után az emlékezők a Bányászati és Ipari Skanzenbe látogattak, majd a Vértanúk terére tértek vissza a központi városi koszorúzásra. (4. és 5. galéria)

 

A bányásznapi központi városi koszorúzás és megemlékezés helyszíne hagyományosan a Vértanúk tere. Pénteken délután nagy tömeg gyűlt össze, sokan helyezték el koszorúikat, majd a Bányász Étteremben egy fogadás keretében emlékeztek együtt. (6. galéria)

 

Az Alsógallai Baráti Egyesület és a József Attila Művelődési Ház szervezésében az alsógallai Bányász-emlékműnél is megemlékezést tartottak délután. (7. galéria)

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!