Háttérkép
Pedagógusokat köszöntöttek
Pedagógusokat köszöntöttek
2021. június 17.

„Az elmúlt évtizedekben robbanásszerűen megnőtt az emberiség ismeretanyaga a világ dolgairól. Ezért rendkívül fontos, hogy a felnövekvő generációk el tudjanak igazodni ebben az információrengetegben. A több évtizede a pályán lévő pedagógusoknak is nagy kihívást jelent, hogy ehhez a változáshoz alkalmazkodjanak, és megtanulják másképp tanítani a gyermekeket.” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a pedagógusokat Szücsné Posztovics Ilona polgármester.

Diákok műsorával, elismerések átadásával zárta a tanévet Tatabánya. Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehettek át a legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatása-nevelése érdekében tevékenykedő, kiemelkedő munkát végző pedagógusok: Dörömbözy Zita, Haraszti Tünde, Kanalasné Bereczki Emőke, Lévai Ágnes, Martin Györgyné, Vargáné Szakál Anikó, Hamar Tamásné és Kiss Ildikó.

A pedagógus pályán intézményvezetőként végzett több mint 10 éves tevékenységéért, valamint szakmai életpályája elismeréseként címzetes igazgatói címet vett át Hetzmann-né Begala Anna.

Az idén a város Zöld Ág-Díját Horváth Csongor érdemelte ki. A Tatabánya környezet – és természetvédelmében, a környezeti nevelésben kiemelkedő teljesítményt nyújtók részére alapított elismerésben részesülő biológia-kémia szakos tanár az elmúlt két évtizedben aktívan részt vett városi vetélkedők szervezésében. Részt vett a Levegő Munkacsoport „Autómentes nap” országos kiadvány összeállításában, együttműködött a MTA Szociológai Kutatóintézetével, klímavédelmi és a napsugárzás káros hatásait ellensúlyozó oktatási programok és kiadványok elkészítésében segédkezett, komoly szerepet vállalt Tatabánya „klímabarát település”-sé válásában. A természettudományok népszerűsítése érdekében a Kertvárosi Álalános Iskola mindhárom telephelyét érintő programsorozatot szervez, bevonja a civil szervezet képviselőit is a tevékenységbe.

A polgármester a rendezvényen gratulált Juhász Katalin intézményvezetőnek, aki az elmúlt héten Brunszvik Teréz díjat vehetett át az Emberi Erőforrások miniszterétől.

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!