Háttérkép
Változik az autóbusz menetrend
Változik az autóbusz menetrend
2021. június 16.
A tatabányai helyi járatok közlekedése néhány ponton módosul július 1-től.

A 38-as járat ettől az időponttól betér a kertvárosi lakótelepre, ami kényelmesebb közlekedést jelent az itt élők számára.

Az 5P jelzésű járatok közül a reggeli és a délelőtti órákban munka- és szabadnapokon összesen négy pár járat közlekedik. A változással az 5P és a 15-ös járatok a Töhötöm úti megálló(ig/tól) szállítja utasait.

A tapasztalt kihasználatlanság oka a párhuzamosság a Tatabánya-Tata között közlekedő helyközi buszokkal, amelyek továbbra is biztosítják az eljutást ebben az irányban.

A 2-es, 9-es és 38-as jelzésű járat nem tér be az autóbusz állomásra, mindkét irányban a Vértes Center, illetve Álmos Vezér úti megállóban lehet fel- és leszállni.

A korábban kísérleti jelleggel indított 71-es járat megszűnik. A tapasztalatok szerint átlagosan 1-2 utas használta csak ezt a lehetőséget.

Szabadnapokon (szombatonként) egységesen 13 óra helyett 12 órakor tér át a helyi menetrend az egy órás követésre, tehát déltől közlekednek ritkábban az autóbuszok.

A Töhötöm úti megállókban már tesztüzemben, de hiba nélkül működnek azok a digitális utastájékoztató táblák, melyeket a napokban telepített a T-Busz. A város más pontjain már évek óta közkedvelt berendezések új tagjai nem csak az érintett járatok valós idejű érkezését, de egyéb utazási információkat is közölnek.

A most életbe lépő változások már olvashatók a szolgáltató weboldalán. https://tbusz.hu/

Az útvonaltervezőben - július 1. utáni időpontot választva - már az új menetrend információi jelennek meg. https://xmap.tbusz.hu/

A T-Busz Kft. megerősített ügyfélszolgálattal áll az utasok rendelkezésére a 34/200-289-as telefonszámon.

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!