Háttérkép
A cél a sokszínűség elfogadása
A cél a sokszínűség elfogadása
2021. június 9.
„Így Tündér és Úgy Tündér azt hiszi, a dolgok csak egyféleképpen lehetnek jók. Ami, és aki megfelel az elképzeléseiknek, az szép, ami nem, az csúnya. Mesélő bácsi és Mesélőné megmutatja nekik, hogy valójában minden tulajdonság hasznos lehet. Aki magas, eléri a kamra felső polcára tett eperlekvárt. Aki kicsi, oda is befér, ahová a nagyobbak nem.”

Röviden így foglalható össze a lényege annak a zenés játéknak, amelynek premierjén két osztálynyi gyerek vett részt kedden a megyei és városi könyvtárban.

A cél a sokszínűség elfogadása. A 30 esztendős tehetséggondozó és léleksegítő alapítvány programja felhívja a figyelmet arra, hogy egészen kicsi korban természetessé válhatna: a mozgássérültek, a hallás- és látássérültek mellett pl. az autisták és a down-szindrómások is gazdag belső tartalommal építhetik környezetünket. A zenés-mozgásos, interaktív érzékenyítő tanóra a Kék Madár Szülőklub szervezésében valósult meg, pedagógusok és színházi szakemberek közreműködésével. A szereplők együtt zenélnek a muzsikusokkal, játszanak a gyerekekkel. A darab szerzője Belinszki Zoltán, rendezője: Maróti Attila.

Az előadások között Mikolasek Zsófia, a könyvtár igazgatója tartott drámaórát az egyik gyerekcsoportnak. Délután pedig a Különlegességekkel Élők Kertjét (KÉK) ültették be az intézmény teraszán fűszernövényekkel és - az autizmus színét viselő - kék virágokkal. 

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!