Háttérkép
Az Életfa előtt emlékeztek a tatabányaiak a Nemzeti Összetartozás Napján
Az Életfa előtt emlékeztek a tatabányaiak a Nemzeti Összetartozás Napján
2021. június 4.
Szücsné Posztovics Ilona polgármester és Bencsik János miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő osztották meg gondolataikat a trianoni szerződés aláírásának 101. évfordulóján. A megemlékező műsor részeként a Forgórózsa Népművészeti Központ énekesei adtak elő magyar népdalokat.

Polgármester asszony beszédében kiemelte, a 20. század borzalmai, világháborúk és diktatúrák után ma is van magyar identitás, mely az egymást személyesen akár nem is ismerő emberek közösségéből magyar nemzetet kovácsol. Szücsné Posztovics Ilona reményét fejezte ki, hogy a jövő generációi félreteszik ellentéteiket, és megpróbálnak minden tőlük telhetőt megtenni a közösség fennmaradása és újjáépítése érdekében.

Bencsik János országgyűlési képviselő beszédében a nemzeti összetartozás kapcsán elmondta: „A szabadelvűség azt jelenti, hogy én szabadon megvallom az elveimet. Nem azt jelenti, hogy nincsenek elveim és nem igazodom semmihez, hanem azt jelenti, szabadon megválasztom az értékeimet. Ha valaki bármely kérdésben másként gondolkodik, azt tudomásul vesszük. Mert ez a másik szabadságához hozzátartozik.”

A békediktátum aláírására emlékeztető harangzúgás alatt a Bányász Táncegyüttes tagjainak közreműködésével polgármester asszony és országgyűlési képviselő úr koszorút helyeztek el a nemzeti és a városi lobogóhoz.

A rendezvény végén a megemlékező közönség virágokat helyezett el a zászlók alá.

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!