Háttérkép
Kiss Antal gyalogló emlékverseny
Kiss Antal gyalogló emlékverseny
2021. május 29.
A Kiss Antal gyalogló emlékverseny, szuperliga versenyzői köröztek 5 és 10 kilométeres távon szombaton délelőtt az Erőműi lakótelepen.

A TSC Geotech sportolói igazán hűek voltak a verseny névadójának helyi kötődéséhez. Kiss Antal tatabányai atléta, edző, olimpiai ezüstérmes gyalogló, városunk díszpolgára tavaly még személyesen biztatta a sportolókat a tatabányai hagyományos versenyen. Ma már sajnos özvegye és családja képviselhette az olimpikont.
Mint azt Szücsné Posztovics Ilona polgármester a verseny megnyitóján elmondta: “Anti bácsi példát mutatott mindannyiunknak - higgyünk magunkban, tartsunk ki a céljaink mellett. Lehet, hogy az út hosszú lesz, de ne adjuk fel!”

A polgármester indulási jelével startoló 10 kilométeres távon szoros versenyben ezüst érmes lett a Bagdány Tomasz (TSC Geotech) 41.46-os idővel. Őt csak Venyercsán Bence Barnabás (BHSE) előzte meg 41.39-es teljesítménnyel. Burger Donát, a TSC Geotech másik versenyzője a mezőnyben hetedik helyezett lett.
Az 5 kilométeres távon nem volt helyi induló, itt a hölgyek közül Kovács Alexandra (Békéscsabai AC) a férfiak mezőnyéből pedig Majoros Máté, a Miskolci Sportiskola növendéke végzett az első helyen.

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!