Háttérkép
Minden gyermek egyenlő
Minden gyermek egyenlő
2021. május 26.
Az országban egyedülálló program keretében baba-mama kelengyecsomagokat ajándékoz az Anyák az Anyákért Alapítvány, a babamamatudakozo.hu és a Megyei Jogú Városok Szövetsége.

A babamama csomagok, egyenként 22 termékkel olyan egyedülálló édesanyákhoz jutnak el, akiket várandósságuk vagy szülés után hagytak magukra. Tatabányán évente négyszázan regisztrálnak a kezdeményezők weboldalán. Hárman személyesen vehették át a kelengyecsomagot – Vass Mercédesz, Kiss Dominika és Petrik Szendike örömmel fogadták a segítséget. Szücsné Posztovics Ilona polgármester, Huber Katalinnal és Kántor Kremmer Évával, az adománygyűjtést szervező cég vezetőivel adta át a csomagokat a városházán. A 15 éve működő és 250.000 családot számláló babamamatudakozo.hu folyamatosan gyűjti az adományokat és szervezi az átadásokat. Most az online akcióban az újszülött gyermekkel magára hagyott édesanyák számára gyűjtött több mint 2 millió Forintnyi összegből juttatnak csomagokat a megyei jogú városokba.

Az átadáson elhangzott: hazánkban jelenleg minden 10. újszülött gyermek úgy tér haza a kórházból, hogy otthon nem várja őt az édesapa. A szervezők szeretnék ezeket az édesanyákat bátorítani, hogy egy gyermeket egyedül vállalni nem szégyen, és igenis legyenek büszkék magukra, hogy megpróbálnak helytállni ebben a csodálatos, ámde embert próbáló időszakban. 

 

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!