Állategészségügyi és Ebrendészeti Telep
Állategészségügyi és Ebrendészeti Telep
Hasznos információk

Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Állategészségügyi és Ebrendészeti Telep
Cím: 2800 Tatabánya, Bogáncs utca 3.

Az ebrendészeti szolgálat telepen kívüli szakfeladatát (kóbor ebek befogása, állati hullák begyűjtése, stb.) kizárólag munkaidőben az alábbi időpontokban látja el hétfőtől péntekig 09:00 és 15:00 óra között.

Egyéb időpontokban, munkaidőn túl (munkaszüneti és ünnepnapokon) az ebrendészeti telep ügyeleti, készenléti szolgálatot, kóbor állatok befogását, állati tetemek begyűjtését, illetve egyéb ebrendészeti szakfeladatot nem lát el, munkatársaink bejelentéseket nem fogadnak.

Elérhetőségeink:
Amennyiben kóbor, illetve elhullott állattal kapcsolatos bejelentést szeretne tenni, illetve kutyát kíván leadni a fent megjelölt munkaidőben az alábbi telefonszámon, e-mail címen érheti el munkatársainkat:
Telefonszám: +36-30/520-1825
E-mail cím: ebrendeszet@tatabanya.hu

Ebrendészeti telep ügyfélfogadási rendje:
Az ebrendészeti telep az alábbi időpontokban látogatható, állatot leadni vagy örökbe fogadni szándékozó, illetve egyéb az ebrendészet szakfeladatát érintő ügyfeleink számára:
Hétfőtől- Csütörtökig: 10:00 - 15:00 óráig
Pénteken: 09:00 - 11:00 óráig

Egyéb időpontokban a telep, kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban, valamint meghirdetett nyílt napi és állatvédelmi rendezvényekkor látogatható!

Alapfeladatunk:
•Tatabánya város közigazgatási határain belül, belterületen a kutyák, macskák kóbor egyedeinek befogása.
•az állatvédelmi hatóságok által elkobzott kutyák átvétele.
•az állategészségügyi hatóság rendelkezésére a veszettségre, ill. veszettség fertőzöttségre gyanús húsevő emlősállatok 14 illetve 90 napos megfigyelése.
. közterületen elhullott állati tetemek begyűjtése, ártalmatlanításra történő továbbítása.

További, térítési díj ellenében elvégzett ebrendészeti és állategészségügyi szolgáltatások:
- térítési díj ellenében a veszettség szempontjából aggályos, embert harapott, vagy ismeretlen előéletű (érvényes veszettség elleni védőoltással, illetve mikrochippel nem rendelkező) húsevő emlősállatok 14 napos megfigyelése,
- tulajdonosnál az állat tartási helyén elhullott állatok tetemének, az ebrendészeti telepen (gyűjtő-átrakóhelyen) történő átvétele. Illetve megrendelés alapján a tartási helyről történő begyűjtése, elszállítása és további kezelése, alapján meghatározott díjfizetés ellenében,
- hatósági eljárás során elkobzott, valamint az állat tulajdonosa/tartója által tovább tartani nem kívánt az ebrendészeti telepen leadásra kerülő vagy tartási helyéről az ebrendészeti telepre szállított, ott tovább tartott, illetve a hatályos jogszabályok alapján végleges altatásra kerülő állatoknak meghatározott díjfizetés (további tartás, állatorvosi költség, tetem ártalmatlanítási költsége, stb.) ellenében történő átvétele.

A befogott kutyákat 15 napig csak eredeti gazdájuk (állat tartó) viheti haza. A tulajdonjogot a NÉBIH Ebregiszterében rögzített tulajdonosi adatokkal való egyezéssel, az oltási könyvvel (érvényes veszettség elleni védőoltás+mikrochip) kell igazolni. Az állat tartója köteles megtéríteni az állat befogásával, annak visszaadásáig a tartásával, állatorvosi ellátásával összefüggésben felmerült költségeket.

Állatok örökbefogadása, állatvédelmi feladataink:
A 15 nap elteltével az állat tulajdonosa által nem keresett, illetve értesítést követően át nem vett az ebrendészeti telepen lévő kutyát bárki örökbe fogadhatja.
A gazdájuk által leadott és érvényes veszettség elleni védőoltással és mikrochippel rendelkező állatok már bekerülésük napján, azonnal örökbe fogadhatók.

Az örökbefogadható állatok képanyaga és leírása a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület illetve a Tatabányai Ebrendészeti Telep Örökbefogadás Facebook-oldalakon található. Az örökbefogadás feltételeiről és menetéről a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület sekatatabanya@gmail.com emailcímén vagy a +36-70/610-2208-as telefonszámon lehet érdeklődni.