Elindult a „Kéz a kézben” program, az első öt örökbefogadó cég már át is vette az Örökbefogadási Tanúsítványokat! Az önkormányzat által szervezett programhoz csatlakozott gazdasági társaságok, vállalkozások oktatási intézményeket támogatnak, elsősorban bölcsődéket, óvodákat és általános iskolákat.

Az örökbefogadás célja, hogy szoros és hosszú távú együttműködés jöjjön létre a cégek és az intézmények között.  A támogatás formái szerteágazóak, így az élőmunka, eszközök átadása, oktatási felszerelések vásárlása, pénz felajánlása, tanulmányi versenyek szervezése, üzemlátogatás, kulturális programok, tanulmányi kirándulások támogatása. Schmidt Csaba polgármester örömét fejezte ki, hogy a programra már több vállalat is jelentkezett és felhívta a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás és önkéntes segítségnyújtás fontosságára és szükségességére.Az első öt örökbefogadó gazdasági társaság: a Graboplast Padlógyártó Zrt.; az AVE Tatabánya Zrt.; az Axel Springer-Magyarország Kft.; a Sanmina SCI Magyarország Kft. és a Gasztro Kristály Zrt.
Az AVE Tatabánya Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt. dolgozói nem sokáig késlekedtek, és már meg is kezdték a munkát az általuk örökbe fogadott Dózsa György Általános Iskolában. A kerítésfestésben több pedagógus és szülő is részt vett, így nemcsak szaporábban, hanem jó hangulatban folyt a munka.

Háttér