Háttérkép
Sport
Női kézilabda
A Tatabányai Sport Club
A Tatabányai Sport Club
Sport
Női kézilabda
Sport
A Tatabányai Sport Club célja a rendszeres sportolás, versenyzés, sportági edzéslehetőségek biztosítása, a sportolás iránti igény felkeltése, a minőségi versenyeredmények elérése, feltételeinek megteremtése és fejlesztése.
A tatai szénmedencében 1896 karácsonyakor az I. aknából felszínre küldték az első csille szenet, amelyet a későbbiekben sok millió tonna követett. Ettől az időponttól számíthatjuk a sport meghonosodását is ezen a tájon.
A bányászat jellegéből adódóan más vidékekről sokan jöttek ide dolgozni, és az ottani tájakról hozták a sportolás, szórakozás igényét. A hőskor első lépéseként a futball hódított. Az 1900-as évek első évtizedeiben rohamos volt a gazdasági gyarapodás, ezzel együtt a testnevelés és sport korai lépései is ekkor kezdődtek. A helyi fiatalok sportolási vágyai lassan találkoztak a már egyesületben gondolkodó, sportot szerető vezetők és a sport nagyszerű tömegformáló erejét érzők gondolataival. A kisebb-nagyobb füves területek adta lehetőséget kihasználva, 1908 elején már összejött egy csapatra való fiatal. Ők kezdetleges felszerelésükben, de nagyon lelkesen megmérkőztek a már ismert Tatai Testedzők Köre labdarúgócsapatával. A mérkőzést meglepetésre 2:1 arányban megnyerték a tatabányaiak.
Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!