Napközis tábor - Galéria


Az utolsó hetéhez érkezett az idei nyári napközi tábor. Július eleje óta összesen háromszáz kisdiák töltötte a vakációját az önkormányzati táborban, ahol színes, tartalmas programokkal várták őket a pedagógusok. 

Hetente az átlagos létszám 120 körül alakult, a legtöbben július közepén vettek részt a foglalkozásokon, akkor egy hét alatt 170 gyermek táborozott az Éltes Iskolában. A pandémia és az online oktatás miatt sok szülő kénytelen volt már a tanév során a szabadnapjai terhére otthon maradni, így a nyári táborok maximális kihasználtsággal működtek városunkban.

A Bánhidai lakótelepi iskola, mint bázis működött, hiszen nem csak itt zajlottak a programok, hanem a szomszédos játszótéren, vagy a Gyémánt fürdőben, de rendszeresen ellátogattak a gyerekek a Gördülő kertbe is, ami az idén az egyik legnépszerűbb foglalkozásnak bizonyult. A kertészkedés, a komposztálás tudnivalói lekötötték a fiatalok figyelmét és sokat tanulhattak belőle a környezetünk megóvásáról is.

Sikeres voltak még a Csiribiri játéktár fajátékai is – annak ellenére, vagy talán éppen azért, mert sem elektromos áramra, sem internetcsatlakozásra nem volt szükség a használatukhoz. A logika és az ügyesség azonban a gyerekek segítségére volt. A Népmese Pont és a Forgórózsa központ foglalkozásai alaposan megmozgatták a gyerekek fantáziáját és hangszálait, táncos lábait.

Még a pedagógusok számára is élmény volt a Máltai Szeretetszolgálat szimfonikus programja, melyet hegedűművészek vezettek. Azok a gyerekek is könnyedén megtanulták a zenei alapokat, akik egyáltalán nem ismerik a kottát és a hangszereket.

A táborlakó gyerekekkel szakemberek foglalkoztak, csoportokra bontva szerveztek számukra programokat. Tizenkét diákra jutott egy pedagógus, ezenkívül gyógypedagógusokra is szükség volt a táborban, hiszen a sajátos nevelési igényű gyerekeket is fogadta a napközi.

A fotókat, melyeket a tábor pedagógusai készítettek, az alábbi galériában tekinthetik meg az érdeklődők: