Háttérkép
65 éves a Micimackó Óvoda
65 éves a Micimackó Óvoda
2021. június 11.

Születésnapi ünnepséget tartottak a Micimackó Óvodában. A Kodály Zoltán Óvoda telephelyeként működő intézmény 65 éves lett, a Kodály téren működő „testvére” pedig 45 éves. A Micimackó Óvodás gyermekek is zenés-táncos előadást mutattak be a vendégeknek, a Kalap Jakab koncertje után természetesen a születésnapi torta sem maradhatott el.

 

A Micimackó Óvoda az Újváros városrész egyik legidősebb, 65 éves intézménye, mely 6 tágas saját mosdóval ellátott csoportszobával rendelkezik.

 

2009-ben elkészült az óvoda 120 m2-es tornaterme és megvalósult az intézmény részleges akadály-mentesítése (mozgáskorlátozott rámpa, kerekesszék-emelő beépítése). A folyamatos felújítás, az udvar berendezéseinek az előírásoknak megfelelő cseréje kellemes, biztonságos környezetet biztosít a gyerekeknek. 2014-ben elkészült a sószoba, 2016-ban a kerékpározó és 2017-ben a vizes játszótér a régi medencéből. 2018-ra elkészült a második ivókút is. 2020. tavaszán két homokozó kapott napvitorlát az udvar komfortosabbá tételéhez.

 

Az egészséges életmód megalapozása jegyében szervezik meg a gyümölcs és zöldségnapokat. Az óvodában főzőkonyha működik. A dohányzásmegelőző, egészségnevelő óvodai program a szülők beleegyezésével a nagycsoportban történik. 

Környezettudatos nevelés kiemelt eseményei: a víz világnapjától a Föld napjáig tartó Zöld hónapunk, melynek keretében ismerkednek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával (papír, kupak, elem, használt olaj gyűjtése). A Föld napján egész napos virágosítást szerveznek, és az örökbe fogadott platán fánkat is rendszeresen látogatják a nagycsoportos gyermekek. Az állatok világnapján a felelős állattartásról hallhatnak előadást a gyermekek a Tappancs menhely dolgozóitól.

További híreink

Új kérdőív elérhető!
Kérjük, töltse ki Tatabánya város fejlesztési stratégiájának megújításáról szóló kérdőívet!