Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Parkolás

2012.04.29. vasárnap 15:05

Tájékoztató a fizető parkolási övezet bővítéséről

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2014. december 18-i döntésének értelmében 2015. február 1-jétől díjfizetéses parkolási övezetté változik a Mártírok útja 52-57. előtti parkoló is.

Tatabányán 2012. július 1-je óta kell fizetni a parkolásért a városközpont két díjfizetéses zónájában munkanapokon 8 és 16 óra között. A Tatabánya Kártya kiváltásával azonban Ön ingyen parkolhat, ráadásul számos kedvezményt vehet igénybe.

Az ingyenes parkolást biztosító Tatabánya Kártyát 2950 forintért lehet kiváltani a Tatabánya Kártya Ügyfélközpontjában, a Vértes Agorája épületében, majd regisztráltatni kell a gépjárművet a Parkolási Ügyfélszolgálaton (Komáromi út 65.) és évente meg kell hosszabbítani az érvényességét. A díjfizetéses parkolási övezetben lakóhellyel rendelkezőknek az éves kártyahosszabbítás díjmentessé válik!

***

Tájékoztató a díjfizetéses parkolási övezetben lakóhellyel rendelkezőket érintő változásról

A parkolási zónában élőkkel való konzultáció után Molnár Tamás önkormányzati képviselő változtatásokat kezdeményezett a parkolási problémák kezelésére.

2015. február 1-jétől a díjfizetéses parkolási övezetben lakóhellyel rendelkező tatabányaiaknak ingyenessé válik a Tatabánya Kártya meghosszabbítása.

Az ingyenes parkoláshoz ki kell ugyan váltani a Tatabánya Kártyát, amelynek van egy egyszeri költsége, ám az évenkénti meghosszabbításért már nem kell fizetni a jövőben a parkolási zónában lakóknak.

***

2015. február 1-jétől új díjszabások lépnek életbe

Várakozási díj az I. várakozási díjövezetben: 190 Ft/óra

Várakozási díj a II. várakozási díjövezetben: 140 Ft/óra

Napi parkolószelvény: 1.000 Ft/egy teljes naptári nap

Heti bérlet: 2.500 Ft/7 nap

30 napos bérlet: 7.500 Ft/30 nap

Éves bérlet: 75.000 Ft/egy teljes naptári év

Kedvezményes havi bérlet: 6.375 Forint (Tatabánya Kártya elfogadóhelyként regisztrált gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó által üzembentartott egy gépjárműre érvényesíthető a kedvezmény)

A parkolásról, a megváltozott tarifákról és a zónabővülésről a Parkolási Ügyfélszolgálaton (Komáromi út 65.) személyesen, a 34/309-313-as vagy a 20/268-5848-as telefonszámon, illetve a parkolas@tatabanya.hu e-mail címen érdeklődhetnek.

A Tatabánya Kártyáról bővebb felvilágosítást pedig a www.tatabanyakartya.hu oldalon vagy az ugyfelszolgalat@tatabanyakartya.hu e-mail címen kaphatnak, személyesen pedig a Vértes Agorájában található Ügyfélközpontban. 

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail