Vadóc László a Tatabánya Sportjáért Díjas

Ünnepélyes keretek között, Földi Imre dicső emlékének adózva Schmidt Csaba polgármester adta át a díjazott sportolótehetségek számára a Földi Imre Sportösztöndíjat, a Tatabánya Sportjáért Díjat, valamint a Bajnok Program Sportösztöndíjait.

2019-ben Földi Imre Sportösztöndíjban részesült:

Áts Viktória atléta:

Áts Viktória a Tatabányai Sport Club atlétika szakosztályának kitűnő sportolója, sokszoros diákolimpiai és országos bajnok, korosztályos magyar válogatott. A sporthoz való elhivatottsága alapján, hosszú távon lehet tőle várni az országos és nemzetközi sikereket. Hármasugrásban ifjúsági kora ellenére felnőttek között is kiemelkedően szerepel. U-18 Európa-bajnokságon és az Ifjúsági Olimpiai Játékokon egyaránt az előkelő 7. helyen végzett.

Viktória a Bárdos László Gimnázium tanulója.

Edzője: Henyecz László

 

Balázs Bálint birkózó:

Balázs Bálint a Tatabányai Sport Club birkózó szakosztályának nagyszerű sportolója. 2018. évben remek teljesítményt nyújtott, Serdülő és Kadet Országos Bajnok. Szorgalmának és adottságainak köszönhetően a magyar válogatott tagjaként szerepelhetett a Kadet Európa-bajnokságon, ahol 5. helyezést ért el. A Serdülő Európa- Bajnokságon 7. helyen végzett. Elért eredményei, szorgalma és munkája alapján reális esélye van a jövőben kitűzött célok elérésére.

Bálint az Árpád Gimnázium tanulója.

Edzője: Katona Géza és Turák Pál

 

Marton Márk birkózó:

Marton Márk a Tatabányai Sport Club ifjú reménysége. Az elmúlt évek versenyein sorra bizonyította tehetségét, sportága iránti elhivatottságát. Kadet Országos Bajnokságon 1. helyezést, Junior Országos Bajnokságon 3. helyezést ért el. A magyar válogatott tagjaként Kadet Európa-bajnokságon 5., Kadet Világbajnokságon 9. helyezett lett. Nagy munkabírású jól terhelhető sportoló, további előkelő helyezéseket várhatunk tőle.

Márk a bánki Donát Szakközépiskola tanulója.

Edzője: Turák Pál

 

Szintai-Major Barbara ökölvívó:

Szintai- Major Barbara a Kalló Boksz Club tehetséges sportolója. 2018-ban eredmények terén kiemelkedő évet zárt. Ifjúsági Magyar Bajnokságon 1. helyezést ért el, a válogatott tagjaként képviselte hazánkat az Ifjúsági Világbajnokságon, ahol 5. helyezettként végzett. Szorgalma, sporthoz való hozzáállása és akaratereje példaértékű, a jövőre nézve szép eredményekkel gazdagíthatja még egyesülete és városunk hírnevét.

Barbara a Tatabányai Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium tanulója.

Edzője: Kalló László

 

Idén másodjára került átadásra a Földi Imre Bajnok Program Sportösztöndíja:

Csernoviczki Éva cselgáncsozó a Bajnok Program díjazottja

Csernoviczki Éva az Ippon Judo Tatabánya Sportegyesület folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzője. 2002. évtől minden évben éremszerző világversenyeken 48 kilogrammos súlycsoportban. 2018-as évben Európa-bajnokságon a dobogó 2. fokára állhatott, ezzel a nagyszerű teljesítményével már 11. Európa-bajnokságáról térhetett haza éremmel. Évi már eddig is sporttörténelmet írt, szorgalma, akarata példaként áll nem csupán a tatabányai és megyei, hanem nemzetünk sportolói számára is. Büszkék vagyunk rá!

Edző: Csernoviczki Csaba

 Gratulálunk az eddig elért eredményekhez és további sikeres szereplést kívánunk!

Tatabánya Sportjáért Díjas Vadóc László:

Tatabánya sportéletének meghatározó alakja, neve mondhatni összeforrt a városi sport világával. A sport területén végzett elhivatott és egyben kiemelkedő munkája példaértékű lehet mind kortársai, mind pedig az utána következő generációk számára. Minta, melyre ajánlatos, és kell is odafigyelni. Minta, melyet érdemes követni. Vadóc László évtizedek óta a tatabányai tömegsport és szabadidősport központi szereplője. A Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség és a Vulkán Tömegsport Egyesület elnökeként, az általa vezetett és üzemeltetett társadalmi szervezetek, szinte láthatatlanul szolgálják a tatabányai szabadidős sporttevékenységeket. Számtalan szakág számára biztosít stabil hátteret, gazdasági és pályázati lehetőségekkel segítve működésüket. Hitvallása, hogy minden olyan kezdeményezést támogatni kell, amely a lakosság testkultúrájának fejlődését segíti elő. Munkája során mindig az önzetlenség és a közösség szolgálata a jellemző rá. Vadóc László igazi példakép. Olyan példakép, akinek munkássága nélkülözhetetlen. Bízunk benne, hogy még sokáig tud városunk közössége számára ilyen magas fokú támogatást nyújtani az általa vezetett szervezeteken keresztül.

 

Gratulálunk minden díjazottnak és további sikereket kívánunk karrierjükhöz, munkásságukhoz!