Új háziorvosi rendelő épül a Komáromi úton

Új, több, mint 150 négyzetméteres felnőtt háziorvosi rendelő kerül kialakításra a Komáromi utca 45. szám alatt. A helyreállítási és bontási munkálatok már január végén megkezdődtek, az új rendelő várhatóan már a nyár folyamán beköltözhető lesz az orvosok és az ápoló személyzet számára.

A beruházás során egy teljesen új, a mai kor igényeinek megfelelő felnőtt orvosi rendelő kerül kialakításra, ahol nem csak a betegek, hanem az orvosok is modern környezetben érezhetik magukat.

Az újvárosiak számára jól megközelíthető helyen lévő rendelőbe számos új, korszerű eszköz, illetve berendezési tárgy kerül. Az építkezés során orvosi szobák, egy fektető, az asszisztensek munkaszobái, a mozgáskorlátozottak, valamint külön az ügyfelek részére mosdó/WC, a személyzet részére pedig öltöző és vizesblokkok kerülnek kialakításra. Az új rendelőt Dr. Molnár Enikő és Dr. Püspöki Gábor háziorvosok veszik birtokba, így összesen három körzet betegellátása zajlik majd a helyszínen.

Ezen kívül számos diagnosztikai eszközzel, gazdagodik a rendelő, mint például a defibrillátor, az EKG, az ABPM, az áramlásmérő, az INR meghatározó stb. A modern eszközök segítségével hatékonyabbá válik a betegellátás és gyorsabbá válnak a prevenciós, és szűrővizsgálatok eredményei.

A Komáromi utcai rendelővel együtt Tatabányán 11 háziorvosi rendelő és 5 védőnői tanácsadó újult meg az elmúlt két év során.

 A projekt összesen bruttó 45,3 millió Forintból, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.