Magyaros ízek, Lecsó Fesztivál!

Ismét nagy sikert aratott a már 9. alkalommal megrendezett kertvárosi Lecsó Fesztivál. Népes tömeg, jó hangulat, családbarát programok, íz kavalkád, pár szóban így foglalható össze a Bányász Művelődési Otthont körülvevő mulatság, melynek központi eleme a sokak által kedvelt, magyaros ételünk, a lecsó elkészítése volt.

Nagy érdeklődés övezte az idei Lecsó fesztivált, amit mi sem igazol jobban, hogy 39 csapat vágott neki, hogy saját receptúrája alapján megalkossák a tökéletes lecsót. A nevezők lázasan sürögtek, forogtak az asztalok és bográcsok körül. Minden brigádnál szinkronban végezték a hagyma pucolást és persze a legfontosabb alapanyagok, a paprika és a paradicsom szeletelését. Ízlésektől függően sokaknál megtalálható volt még a szalonna, kolbász is, amely még magyarosabbá varázsolta a készülőben lévő ételeket.

A szakácsokat meglátogatta Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő is, akik frissítő nedűvel, Tatabánya Sörével és egy-egy palack borral lepték meg a nevezőket.

Nem csak a gasztronómia szerelmesei érezhették jól magukat, ugyanis családbarát program révén a gyermekeket hinta és számtalan játékeszköz, míg a kilátogató felnőtteket, időseket a színpadon fellépő óvodások és iskolások műsorai várták.