Karácsonyi Jótékonysági Gála

Több száz gyermeknek okoztak felejthetetlen emléket a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és a Segítő Jóbarátok munkatársai. 

A hetedik alkalommal megrendezett Karácsonyi Jótékonysági Gálán a korlátlan étel és italfogyasztás mellett a megyében élő összes Gyermekvédelmi Szolgáltató kötelékében nevelkedő gyermek kapott Mikuláscsomagot, melyeket a Talentum Iskola diákjai segítségével készítettek össze. A szervezők élményfotózással és kreatív sarokkal is várták a vendégeket. Az idei évben elsőként a Tatabányai Átmeneti Otthonban élő össze gyermek is meghívásra került, így több száz gyermek részesülhetett a rengeteg adományból és kedvességből, melyet a szervezők állítottak össze számukra. A Gála fellépői között volt Katona Klári előadóművész, akik a „Mondat” című írásával nyitotta meg a műsort. Az Árpád Gimnázium Énekkara és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyermekeinek műsora előidézte ünnepi hangulatot a teremben. Oláh Gergő énekes produkciója pedig a közönség minden tagjának felejthetetlen élményt szerzett.

A Gálán elmúlt év eseményeire tekintettek vissza, többek között a Húsvéti Jótékonysági Hajvágásra Baján, a Gelbmann birtokon rendezett gyereknapra Süttőn, a komáromi otthonlátogatásra és Állatvédelmi délutánokra. December 8-án Jótékonysági Hajvágás lesz Komáromban, valamint 8-án és 9-én a tatabányai Fő téren, a Tatabánya Pont, a Gelbmann Szőlőbirtok és a Szegedi Gong Pálinkaház szervezésében – jótékonysági forraltbor- és pálinkakóstolást tartanak. A bevételt Ágotafalva építésére ajánlják fel, ahol több száz gyermek találhat otthonra a jövőben.