A remény színében a Turul Emlékmű

Hazánkban minden tizenkettedik baba kis súllyal vagy koraszülöttként jön világra. A Szent Borbála Kórház minden esztendőben meghívja az intézményben született gyermekeket és szüleiket egy közös programra. 

A kórház legnagyobb tremét már kinőtte a rendezvény, így az idén a Vértes Agórája adott otthont a programoknak. Kézműves foglalkozások, gyermekelőadások is várták a családokat, de a koraszülöttek ellátásában életmentő berendezés, az inkubátor is megtekinthető volt a rendezvényen. A gyermekeknek különleges élményként szolgált, hogy belenyúlhattak az eszköz belsejébe és megvizsgálhatták a benne elhelyezett játékbabát. A rendezvény megnyitóján Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta: naponta találkozhatunk olyan édesanyákkal, édesapákkal, akik átélték ezt a helyzetet. Számukra örökre megmarad az érzés - azok az órák, napok, hetek, amikor együtt rezdültek az icipici gyermekkel, gyermekekkel. A lelki és fizikai próbatétel kiállása tiszteletet és elismerést érdemel - nekik és az őket segítő orvosoknak, ápolóknak. 

A világnap estéjén lila megvilágítást kapott a kórház bejárata, és Tatabánya Kő hegyén a Turul Emlékmű. A gesztus az egész várostól érkező tisztelet és elismerés jelképe mindannyiuk számára.