Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

A József Attila Iskola energetikai korszerűsítése - TOP-6.5.1-15-TB1-2016-00004

2016.12.22. csütörtök 11:36

A kedvezményezett neve: Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe: A József Attila Iskola energetikai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 149.310.441 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt azonosító száma: TOP-6.5.1-15-TB1-2016-00004

 

Mentés

Projekt célja:
A projekt célja az önkormányzati tulajdonban lévő Óvárosi Általános Iskola Béke utcai telephelye József Attila Általános Iskola energiahatékonyság-központú felújítása.

A város egyik legnagyobb múltú iskolája, 1942-ben épült. 1988 – 93 között az épület bővítése és felújítása során korszerű könyvtárat, kényelmes tantermeket, szaktantermeket, informatikai termet, előadótermet, szociális helyiségeket alakítottak ki. Az épület Tatabánya Óvárosban, a Béke út 1. szám alatt helyezkedik el. Az épületet három épületrészre oszthatjuk, amelyek több ütemben, szinteltolással épültek. A meglevő épületcsoport korszerűsítése a megváltozott energetikai és akadálymentességi igények miatt szükséges.

A homlokzatot és a tetőt az energetikai elvárásoknak megfelelő hőszigeteléssel látjuk el. Külső homlokzati falak, padlásfödém, lábazat, hőszigetelése, épületgépészeti korszerűsítés, ablakfülkék megszüntetése új tetőablakok beépítése. Az épület minden nyílászáróját 3 rétegű, hőszigetelő üvegezéssel ellátottra cseréljük, a bevilágítókat szintén cseréljük részben fix, részben nyitható ablakra.

A korszerűsítés keretében lecseréljük a központi fűtés rendszer egyes elemeit – radiátorokat, szabályozó szelepeket. A kivitelezés során a meglévő radiátorokat új, kisebb teljesítményűre, a radiátor szelepeket termosztatikus szelepekre cseréljük.
Projektarányos akadálymentesítés megvalósítására is sor kerül (vizesblokk, lift, emelők).

A projekt keretében megvalósítandó teljes energetikai korszerűsítés nagyarányú primerenergia-fogyasztás csökkenést és költségmegtakarítást eredményez, ezen túlmenően jelentős mértékben hozzájárul a CO2 kibocsátás csökkentéséhez.

Megvalósulási helyszín:
2800 Tatabánya, Béke utca 1.; 2585 hrsz.

A teljes projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. december 20.

A projekttel kapcsolatos további információ:
Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala – Stratégiai és Pályázati Iroda
(telefon: 34/515-700 314-es mellék; e-mail: strategiaiiroda@tatabanya.hu)

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail