Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Újabb illegális hulladékra bukkantak

2017.03.17. péntek 09:46

Legutóbbi ellenőrzési akciója keretében a közterület-felügyelet járőrszolgálata 2017. március 15-én, a Rehling Konrád úton, a Majakovszkij utcában, a Gyöngyvirág soron és a Dankó Pista úton talált nagy mennyiségű, illegálisan kihelyezett hulladékot.

Ennek átvizsgálása során a hulladék kirakójára utaló okmányokat, bizonylatokat talált a szolgálat, melyek alapján az elkövető ellen közigazgatási hatósági eljárás indul a Polgármesteri Hivatal Hatósági Irodájánál.

A lakókörnyezet tisztaságának és a természeti értékek megőrzésének érdekében a Városháza munkatársai kiemelt ellenőrzési feladat keretében, rendszeresen végeznek bejárásokat a szemétlerakások elkövetőinek felderítése, szankcionálása, és az illegális hulladéklerakások visszaszorítása érdekében.

Amennyiben az eljárás lefolytatása során fény derül az elkövető kilétére, úgy ellene hulladékgazdálkodási bírság szabható ki, melynek összege akár 50 000 forintig terjedhet. 

Hasonló jellegű, célirányos ellenőrzések a továbbiakban is várhatóak a város lakótelepi, családi házas- és külterületein. A járőrök minden esetben átvizsgálják a kihelyezett hulladékot és a bizonyítékként felhasználható tárgyak, iratok alapján a tettes ellen közigazgatási eljárást kezdeményeznek.

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki