Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Szénrajzok a Kortárs Galériában

2017.09.08. péntek 08:48

90 művész 210 munkája versengett azon az országos pályázaton, melynek nyertes munkáiból csütörtök délután nyílt kiállítás a Vértes Agorája Kortárs Galériájában. 
 

A Szénrajz pályázat tárlata a Jó szerencsét! Emlékév keretein belül valósult meg, ezzel is emlékezve a város bányászőseire.

- Nagy öröm számunkra, hogy ez a sok művész elhozta városunkba ezeket az értékes alkotásokat, ezáltal megmutatva, mi mindent lehet szénből létrehozni. Mi azt tudjuk megmutatni, mi mindent lehetett a szénre épült városban megvalósítani a bányászok munkájának köszönhetően - mondta el nyitóbeszédében Schmidt Csaba polgármester.

Ezután Lóska Lajos művészettörténész szakmai megnyitóját hallgathatták meg az egybegyűltek, majd következett a díjak átadása. A Magyar Grafikusművészek Szövetségének díját Réti Ágnes, a Magyar Festők Társaságának elismerését Csörgő Tamás, míg Tatabánya Megyei Jogú Város díját, a kiállítás fődíját Szurcsik József vehette át. Kis-Tóth Ferenc önálló kiállítást rendezhet a Kortárs Galériában. A művész felajánlotta Tatabánya városnak az Egy lapát iszapszén című munkáját.

A kiállítás október 1-jéig tekinthető meg. 

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki