Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Megújult a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ

2017.09.12. kedd 15:43

Befejeződtek a felújítási munkálatok a Platán téri Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központban. 

A beruházás közel 84 millió forintos európai uniós támogatás segítségével valósulhatott meg. A részletekről Schmidt Csaba polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő számolt be a helyszínen.

A Tatabánya szociális alapellátó intézményeinek fejlesztése (TOP-6.6.2-15-TB1-2016-00001) elnevezésű projekt kiemelt célja, hogy az épületek megújításával és új eszközök beszerzésével modernebb munkakörülményeket biztosítson az ott dolgozók számára, és kulturáltabb feltételeket teremtsen a szolgáltatásokat igénybe vevők részére.

A Platán téri intézményben a munkálatok április közepén kezdődtek el. Az épület az 50-es évek végén eredendően bölcsődének épült, mai szemmel elavult technológiákkal és műszaki megoldásokkal, bölcsődének megfelelő térkialakítással. Falai közé a 90-es években beköltözött a Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, ám a funkcióváltást nem követte belső átalakítás, sőt a kisebb karbantartási és korszerűsítési munkák – például részleges vizesblokk- és nyílászárócsere, akadálymentesítés - kivételével az elmúlt 65 esztendőben semmilyen jelentős felújítás nem történt itt, ezért napjainkra nem csak korszerűtlenné, de magas költséggel üzemeltethetővé is vált. Most azonban kívül-belül megújult: szigetelték a homlokzatot és a tetőt is. Kicserélték a régi ablakokat, összesen negyvenkettőt; 32 új ajtót építettek be, átalakították a fűtési rendszert, új tetőhéjazat készült. Az épület körüli balesetveszélyes járdát átépítették, az udvaron 16 állásos parkolófelületet alakítottak ki. A belső munkák során válaszfalak elbontásával érték el, hogy jobb beosztású helyiségek legyenek az épületben. Kicserélték a csempe- és padlóburkolatokat, az elöregedett szanitereket, vízvezetékeket; korszerűsödött a villamos hálózat is.

 

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki