Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Nyitott kapuk tizennyolcadszor

2016.04.21. csütörtök 10:03

Városunkban már régóta hagyomány, hogy a tatabányai szolgáltatók, a civil szervezetek és az oktatási-nevelési intézmények közös programsorozat keretein belül ismertetik meg tevékenységüket a város fiataljaival.

Idén sem volt ez másképp, immáron 18. alkalommal "nyíltak meg a kapuk", hogy az ifjak április közepétől május végéig betekintést nyerhessenek a tatabányai szolgáltatók, kulturális intézmények, a rendőrség, katonaság és katasztrófavédelem, valamint a természet- és környezetvédelmi civil szervezetek munkájába.

A rendezvényt Schmidt Csaba, városunk polgármestere nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a rendezvény célja az, hogy a gyerekek megismerjék azokat a szolgáltatásokat, amelyek - sok esetben szinte észrevétlenül - vesznek minket körbe a városban. Kiemelte, hogy a Nyitott kapuk rendezvénysorozaton a szolgáltatók bemutatkozása mellett a természetvédelem és a fenntartható fejlődés is nagy hangsúlyt kap, hiszen, mint mondta, a várost ebben a szép természeti környezetben kell átadni a fiatalok számára.A program három fő részből áll: 2016. április 20-án és 21-én zajlik a kétnapos, közös bemutató kiállítás a Vértes Agorájában, amelyen a szolgáltatók/szervezetek egy-egy stand, paraván mellett közösen adnak információt és tájékoztatást tevékenységükről az (előzetesen egyeztetett időpontokban) odalátogató iskolai, óvodai csoportoknak, tanároknak, intézményvezetőknek. A bemutatóhoz kapcsolódóan hirdették meg az "Együtt, értetek" alkotói pályázatot is, amelyre a Nyitott Kapuk rendezvénysorozat során megismert tevékenységekről várnak a szervezők egyéni képzőművészeti alkotásokat.

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki