Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Energiahatékony napelemek a Kormányhivatal tetején

2017.07.03. hétfő 14:17

Közel 600 napelem került a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal épületének tetejére, annak a nyertes pályázatnak köszönhetően, melynek keretében 9 megyei ingatlan energetikai felújítása valósul meg. 

A KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” tárgyú pályázattal a Kormány célja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatása, összhangban az uniós elképzelésekkel. Az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását, a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését a megye és a megyeszékhely vezetése is kiemelt feladatának tekinti.

- Fontos mérföldkő ez a beruházás a város közigazgatás intézményeinek fejlesztésében, mellyel az energiahatékonyságot is szolgáljuk. A napelem, mint a ma legjobban megtérülő energetikai megoldás, a legoptimálisabb a Kormányhivatal épületének tekintetében – mondta el Schmidt Csaba polgármester a témában rendezett sajtótájékoztatón.

A pályázat során 8 másik középület energetikai felújítása valósul meg, köztük a Megyeháza épületének utólagos hőszigetelésére, nyílászáró cseréjére, gépészeti és világítási rendszereinek korszerűsítésére, napelemes rendszerének kiépítésére is sor kerül a második félév folyamán.

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki