Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Megújult a Dózsakerti Bölcsi is!

2017.11.02. csütörtök 14:24

Duplán ünnepelhetett kedden a Dózsakerti Bölcsőde, hiszen amellett, hogy befejeződtek a felújítási munkálatok, az intézmény idén lett 40 éves!

Tatabánya önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a családbarát, munkába állást segítő – különös tekintettel a 0-3 éves korosztály bölcsődei elhelyezését biztosító – intézmények, közszolgáltatások fejlesztésére, minőségi megújítására. Az infrastrukturális fejlesztés során a cél nem csak az épület korszerűbbé és energiahatékonyabbá tétele volt, hanem azt is szem előtt tartottuk, hogy a legkisebbek olyan modern és egészséges környezetben tölthessék a mindennapjaikat, ami megfelel a 21. századi elvárásoknak és biztosítja a hatékony nevelési infrastruktúra feltételeit. 

Az uniós forrásnak köszönhetően az energiahatékonysági intézkedések keretében kicseréltük a homlokzati nyílászárókat, és ezzel együtt az összes épületrészt homlokzati hőszigeteléssel láttuk el. A fűtési rendszer felújítása során a fűtési vezetékek, radiátorok cseréjét és szabályozhatóvá tételét valósítottuk meg. A villamos hálózat teljes felújítása (vezetékek cseréje, főelosztó cseréje, kapcsolók, dugaljak cseréje) szintén a projekt részét képezte.

A belső felújítás során a csoportszobákban a padlóburkolatokat antibakteriális PVC burkolatra cseréltük, továbbá a vizesblokkok is megújultak. A pályázati elvárásnak megfelelően megvalósult az akadálymentesítés is, továbbá a gyerekeket megújult sószoba várja, amely az asztmás és egyéb légúti betegségekben szenvedő gyermekek számára lesz nagy segítség a bölcsődében töltött idő alatt.

A fejlesztésnek köszönhetően az intézmény új eszközök is gazdagodott, például különféle csoportszobai játékokkal, amelyek fejlesztik a gyermekek kreativitását, valamint mozgásfejlődést segítő és a mozgásigényt kielégítő eszközökkel.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki