Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Kivizsgálják a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos észrevételeket

2018.01.25. csütörtök 10:46

Az önkormányzat vizsgálat lefolytatására kérte fel a városban orvosi ügyeletet biztosító Inter-Ambulance Zrt.-t egy, a gyermekorvosi ügyelettel kapcsolatos, az interneten útjára indult petíció kapcsán. A kifejezetten egy gyermekorvos kapcsán felmerült negatív tapasztalatokról konkrét bejelentések eddig nem érkeztek a hivatalhoz, ezért nem indulhatott korábban vizsgálat az ügyben.

Az Inter-Ambulance Zrt. 2017. július 1-jétől működteti Tatabányán a háziorvosi ügyeletet. A szolgáltató számos nagyvárosban, több mint 3 millió embernek nyújt orvosi ügyeleti ellátást, a működéshez szükséges érvényes engedélyekkel rendelkeznek, és munkásságuk szakmailag sem kérdőjelezhető meg, hiszen a felügyeletüket ellátó Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is rendszeresen ellenőrzi tevékenységüket, úgy, mint más hasonló szolgálatot ellátó egységekét.

Az elmúlt időszakban az Inter-Ambulance Zrt. 7211 beteget látott el városunkban, összesen 24 orvost foglalkoztat Tatabányán, ebből 10 gyermekorvos. Az interneten napvilágot látott petíció aláírói sem az orvosi ügyelet működésének egészét bírálják, panaszuk kifejezetten egy gyermekorvos ellen irányul, így az önkormányzat óvva int az általánosítástól. A város hivatalához egyébként az elmúlt hónapok során összesen két esetben érkezett jelzés a szolgáltatás minőségére vonatkozóan, azonban azokban konkrét panaszt egyik esetben sem fogalmazott meg a bejelentő, csupán általánosságban beszélt észrevételeiről.

A kifogásolt gyermekorvos miatt reflektorfénybe került szolgáltatót vizsgálat lefolytatására kérte fel az önkormányzat. Egyben kéri az itt élőket, amennyiben a jövőben bármilyen problémát tapasztalnak az orvosi ügyeleti ellátás körül, mihamarabb jelezzék azt a kifogásolt vizsgálat időpontjának pontos megjelölésével a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának (2800 Tatabánya, Bárdos László utca 2., e-mail: nepegeszsegugy@komarom.gov.hu) vagy Dr. Berkovics Gergely jegyzőnek (2800 Tatabánya, Fő tér 6., e-mail: jegyzo@tatabanya.hu), hogy vizsgálatot lehessen indítani!

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki