Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Kihívás napja

2017.05.26. péntek 09:55

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket, sportolni, kikapcsolódni vágyókat több helyszínen május 31-én a Kihívás napján!

Jubileum park

A Jubileum parkban helyt kapó esemény egész napos programmal készül a látogatók számára, célja pedig, hogy a mozgás örömét, a sport szeretetét és az egészséges életmódot népszerűsítse minél szélesebb körben.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1590 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

Az esemény folyamatosan részét képezi a "Mozdulj Magyarország" rendezvénysorozatnak. A vetélkedés lényege, hogy a benevezett településeken zajlik a verseny, a résztvevőknek nem kell utazniuk, ez adja népszerűségét. A résztvevők száma évente megközelíti az 1 millió főt, s ezzel ez az egyik legjelentősebb hazai szabadidősport rendezvény.

Programok:

09.00-18.00  Fittnessgépek, futópad, pedallo, csocsó, darts, gólyaláb, hulla-hopp, gyephoki, tollaslabda, sakk, stb.

14.00-18.00   Ugráló vár, Trambulin, egészségügyi szűrések

Szent Borbála úti sporttelep

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki