Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Júlia néni 90 éves

2017.10.10. kedd 10:35

90. születésnapját ünnepelte nemrégiben Lontai Jánosné, Júlia néni. A jeles nap alkalmából Turainé John Katalin alpolgármester asszony lepte meg az idős hölgyet. 

A szépkorú örömmel mesélt a múltról, fiatalkoráról és meghatódva emlékezett édesanyjára, a vele és húgával töltött kellemes napokra. - Mi hárman lányok nemcsak családtagként, de barátnőként is szerettük egymást, sok időt voltunk együtt, szerveztünk magunknak programokat - fogalmazott az idős hölgy. Büszkén említette azt is, hogy jó géneket örököltek, hiszen édesanyja is megélte a 90 évet, és húga is 88 éves.

A tatabányai születésű Julika néni férjét a városban ismerte meg, kezdetben Felsőgallán laktak, majd 42 éve, az első lakók között költöztek be újvárosi otthonukba. Egy leánygyermeküknél egy unoka és két dédunoka született.

A szépkorú férjét több mint 20 éve elvesztette már, azóta egyedül él. Szereti a lakást és a környéket, a háztartási teendőkben és a bevásárlás intézésében vannak segítői. Júlia néni ritkán mozdul ki otthonából, de az ablakból szívesen nézi a történéseket és olykor-olykor sétál egyet a környéken vagy elmegy a temetőbe a szerettei sírjához. Lánya messzebb, Szombathelyen lakik, így vele ritkábban találkozik, szintén Újvárosban élő húgával viszont szoros kapcsolatban vannak. 

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki