Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Izgalmas előadások a Jászai Mari Színház új évadján

2017.05.19. péntek 20:13

Május 18-án Crespo Rodrigo az intézmény igazgatója tájékoztatta a megjelenteket a színház 2017/2018. évadjának előadásairól.

Az idény során három elismert rendező, Forgács Péter, Paczolay Béla és Vidovszky György is bemutatkozik Tatabányán. Az évad nyitányaként Tadeusz Slobodzianek: A mi osztályunk című katartikus darabja kerül bemutatásra, melyet a nagy magyar klasszikus, Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című darabja követ. Nem lesz hiány zenés műfajokból sem, a Csoportterápia „mjuzikelkámedi” előadása felhőtlen időtöltést kínál a nézőknek. A Simon Kornél rendezésében bemutatandó darab zenéjét Bolba Tamás, a szövegkönyvet és a dalok szövegeit Szente Vajk és Galambos Attila írták.

Más műfajok is megjelennek az őszi idényben, Reginald Rose: Tizenkét dühös ember bűnügyi játékát már ismerheti a közönség a klasszikusnak számító filmből, melyet most Paczolay Béla visz színpadra. Hasonló műfaji sajátossággal, de meglepő végfejlettel mutatják be Ferdinand von Schirach: Terror című „zárt tárgyalását”, melynek végén a közönség szavazati döntik el a darab témájául szolgáló bírósági tárgyalás ítéletét, mindezt Vidovszky György rendezésében izgulhatják végig a nézők. Az évad zárásaként Friedrich Schiller Stuart Máriája kerül bemutatásra. A gyermekeknek szóló előadások közül a Gőgös Gúnár Gedeon színpadra vitt darabja ígér felejthetetlen élményt a kicsiknek, de ezen kívül még olyan előadásokat is megtekinthetnek a kicsik, mint a Misi mókus kalandjai, A Felhőcirkusz, A Lúdas Matyi akkor és most vagy a Papageno titka című zenés bábjáték.

Az új évad bemutatása után Schmidt Csaba polgármester üdvözölte a megjelenteket, és megköszönte a színháznak azt a tevékenységét, mellyel hozzájárul ahhoz, hogy Tatabánya a megye kulturális központjaként is működjön. A polgármester hangsúlyozta a színház azon feladatát, hogy morális kérdéseket is feszegessen, melyre most nagyszerű alkalom nyílik a felnőtteknek szóló műsorkínálat szerint. Kiemelte, hogy a város és a színház közötti viszony harmonikus, a színház teljesítményét a város egyre több anyagi forrással támogatja.

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki