Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Isten éltesse Erzsike nénit!

2017.12.07. csütörtök 14:15

- Régi világból való vagyok! – mondja Buksa Józsefné, Erzsike néni, akit 100. születésnapja alkalmából Schmidt Csaba polgármester köszöntött otthonában. 

Técsőn, az akkori Szovjetunióban született, Debrecenben végezte tanulmányait, és 44 éve, nyugdíjazásakor költöztek férjével Tatabányára. Népes családból származik, tizenketten voltak testvérek, mindig is összetartottak, és habár ma már csak öten maradtak, mindegyikükkel aktív kapcsolatot ápol.

Erzsike néni igazi hazafi, figyelemmel kíséri az ország sorsát, az aktuális eseményeket, szereti Magyarországot és szeret Tatabányán élni. Habár magát el tudja látni, gondozója segítségére mindig számíthat, és a szomszédokkal is jó kapcsolatot ápol, háziorvosa pedig havi rendszerességgel látogatja. Jó egészségnek örvend, egész élete során csupán négy napot töltött kórházban, és szinte észre sem vette, ahogy eltelt a 100 év. Tette a dolgát és élte az életét, meséli, és büszkén mutatja polgármester úrnak a családi fotókat, akiktől habár messzebb sodorta az élet, de kapcsolatuk mindig is szoros maradt. Hétvégén tizenheten érkeznek hozzá köszönteni, hogy együtt ünnepeljék születésnapját.

További sok szép, egészségben és boldogságban gazdag évet kívánunk az ünnepeltnek!

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki