Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Föld órája március 24-én Tatabányán!

2018.03.12. hétfő 10:28

A WWF idén március 24-én, szombaton rendezi meg a Föld Óráját. Ezen a napon helyi idő szerint 20.30 és 21.30 között a csatlakozók egy órára lekapcsolják épületeik díszkivilágítását az éghajlatváltozás hatásai ellen való küzdelem jegyében.

A világméretű akcióban természetesen idén is részt vesz városunk. Az akció keretében szombaton este fél kilenctől egy órán át sötétbe borul a Turul emlékmű és lekapcsolják több tatabányai templom, köztük a Szűz Mária neve templom, a Szent Mihály plébániatemplom, a református templom és a Szent István király templom díszkivilágítását.

A Föld Óráján este világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

A WWF Magyarország a világ legnagyobb civil önkéntes akciójával, a Föld órájával 2018-ban is, az energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdít.

 „Kapcsolódj a Földhöz!” – szól az idei mottó, a fókuszban pedig a biológiai sokféleség megőrzése áll. Legyen szó erdőkről vagy folyókról, tengerekről vagy vizes élőhelyekről, nekünk, emberek számára is rendkívül fontos, hogy ezek az élőhelyek fennmaradjanak természetes állapotukban, megőrizve azt a gazdag növény- és állatvilágot, amit folyamatosan komoly veszélyek fenyegetnek.

A Föld órája akció az ausztrál WWF kezdeményezésére indult. Akkor Sydneyben kapcsolták le a fényeket egy órára, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozásra. 2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát, több száz ország, és számos híresség áll ki a WWF klímavédelmi törekvései mellett. 2008 óta Magyarországon, így Tatabányán is lekapcsolunk.

www.foldoraja.hu

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki