Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Fejlesztések indulnak Óvárosban

2013.09.03. kedd 15:40

A közeljövőben több fejlesztés is megvalósul Tatabánya Óvárosban. Dr. Kancz Csaba alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője a fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, mindez az itt lakók javaslatainak figyelembe vételével történik, a munkálatok két héten belül elkezdődnek.

  A legfontosabb munkálatokat a járdafelújítások és a parkoló kialakítása jelenti – hangsúlyozta az alpolgármester. Az új parkolók létrehozása, illetve a régiek felújítása három helyszínen: a Ságvári Endre út 17/C, 17/D és 25. lakóépületek előtt történik. A járdafelújítások is három szakaszt érintenek, a munkálatok keretében megújul a Cseri lakótelep 1-6 közötti, a Ságvári Endre út 16, illetve 17-18. előtti járda. Dr. Kancz Csaba kiemelte: a fejlesztések további fontos lépése a Cseri lakótelep és a temető közötti terület vízelvezetési gondjainak megoldása, valamint a Gál lakótelep 201. és a Napsugár út közötti útszakasz teljes burkolatcseréje. A munkálatokat szeptemberben és októberben végzik el a szakemberek, a felújításokra összesen 24 millió forintot fordítanak – tette hozzá az alpolgármester.
A távolabbi tervekkel kapcsolatban dr. Kancz Csaba elmondta, hogy a Május 1. park felújításának tervezési munkálatai már elkezdődtek, a kivitelezés jövő nyáron indulhat. A közeljövőben a régi községháza, későbbi Óvárosi Posta épülete tulajdonjogának visszaszerzését szeretnék elérni – tette hozzá Schanzenbacherné Monori-Kiss Andrea, a Városüzemeltetési Szolgálat vezetője.
A munkálatok ideje alatt esetlegesen előforduló kellemetlenségek miatt a lakók türelmét és megértését kérik.

Szerző: Zuberecz, Dóra

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
tktv