Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Emlékhelyek Napja Tatabányán

2017.05.11. csütörtök 17:11

Május 13-án, szombaton 14 órakor ünnepélyes keretek között avatják fel a történelmi emlékhelyet jelölő sztélét a Turul emlékműnél.

Szinte pontosan egy éve számoltunk be az örömhírről, hogy a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság javaslata alapján a tatabányai Turul emlékmű is bekerül az ország történelmi emlékhelyei közé.

A történelmi emlékhelyek az emlékezet olyan fontos helyszínei, amelyek nemzeti, felekezeti, regionális vagy kisebbségi szempontból kiemelkedőnek minősülnek. Bár gyakran fontos építészeti alkotások, nem elsősorban műemléki szempontok alapján számítanak jelentősnek, hanem kiemelkedő történelmi szerepük miatt. Lehetőséget nyújtanak arra, hogy a hozzájuk ellátogatók számára megtapasztalhatóvá tegyék a magyar történelem sorsfordító eseményeit, tragédiáit, de dicső pillanatait is.

Tatabánya az idei évben először csatlakozik az Emlékhelyek Napja országos rendezvénysorozathoz. Az emlékhelyet jelölő sztélé avatója május 13-án, 14 órakor kezdődik a Kő-hegyen. Köszöntőt mond Schmidt Csaba polgármester, közreműködik a Bárdos Lajos Vegyeskórus, ünnepi műsort adnak a Bárdos László Gimnázium diákjai, felszólal Zsigmond Attila formatervező iparművész, a sztélé tervezője.

Várjuk Önt is szeretettel az ünnepségre!

A történelmi emlékhelyek listáját itt találja.

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki