Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

101-en nyerték el a Bursa Hungarica ösztöndíjat

2016.12.15. csütörtök 15:28

Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti Bizottsága elbírálta a 2017. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjra érkezett pályázatokat, amelyekre összesen 7 millió forintot biztosított költségvetésében a város.

A Bursa Hungarica ösztöndíjrendszer célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A 106 beérkezett pályázatból 101 volt érvényes, így a diákok 2017-ben 5-től 10 ezer forintig terjedő összegű havi ösztöndíjra számíthatnak, tíz hónapon keresztül.

A pályázatban kétféle támogatásra lehetett igényt benyújtani. Az „A” típusú pályázatban a tatabányai lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű, nappali tagozatos felsőoktatási hallgatók kérhették a támogatást. Ebben a kategóriában 21-en tízezer, 15-en 9.000, 19-en hétezer, 15-en hatezer és 19-en ötezer forintos támogatást kapnak havonta.

A „B” típusú pályázatra azok az idei tanévben utolsó éves érettségi előtt álló középiskolások, vagy felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek pályázhattak, akik a következő tanévtől felsőoktatási intézmény keretében nappali tagozatos képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni. Az elbírálás alapján ebben a típusú támogatásban egy tanuló nyert el, 6.000 forintos havi támogatást.

A pályázókat a döntésről és annak indokairól az EPER-Bursa rendszeren keresztül elektronikusan is értesíti az önkormányzat.

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki