Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

A bátrakra emlékezett a város

2017.03.15. szerda 19:12

Megtelt a bánhidai szoborpark azokkal az emlékezőkkel, akik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményei, elesett hősei előtt tisztelegtek szerda délután.

- Amikor március 15-ére készülve modern politikai nemzetünk születésnapját idézzük fel, úgy illik, hogy fejet hajtsunk a forradalom neves és névtelen hősei előtt. Mi, magyarok büszkék lehetünk arra, hogy sikerrel tettük meg az első lépést azon az úton, amelynek sok tekintetben mai szabadságunkat és függetlenségünket köszönhetjük. Március 15. mindig is a bátrakról, a magyarok bátorságáról szólt. Tisztelet a bátraknak, akik olyan Magyarországról álmodtak, amely nem idegen hatalmaknak alárendelve létezik, hanem független, és önálló döntéseket hozhat - fogalmazott dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott ünnepi beszédében.

Tatabánya Város Fúvószenekarának összeállítása után a dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola énekkara adott műsort, majd Mikola Gergő, a Jászai Mari Színház-Népház művészének szavalatát és katonadalokat hallhattak az egybegyűltek. Ezután a város vezetői és különböző civil szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit, ünnepélyes tiszteletadás mellett. 

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki