Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Isten éltesse Józsi bácsit!

2018.03.13. kedd 08:08

Belusiák József pontosan 90 évvel ezelőtt abban a házban és abban a szobában jött világra, amelyben Schmidt Csaba polgármester úr köszöntötte őt.

Az idős úr tősgyökeres alsógallai, tulajdonképpen csak abban a bő egy évben volt távol szülőhelyétől, amikor leventeként hadifogságba esett. Fiatal korában ez a városrész jól körbehatárolt, szorgalmas, összetartó, értékteremtő közösségnek adott otthont: minden háznál működött egy kis bolt vagy egy műhely, iskolát létesítettek, még saját futballcsapattal is rendelkeztek.

Belusiák József - édesapja példáját követve - először a cipészmesterséget tanulta ki, majd miután leszolgálta a kötelező katonaéveket, a közgazdasági technikum diákja lett. Ez határozta meg a későbbi pályáját is. Okleveles könyvvizsgálói képesítést szerzett, majd a KISZÖV-nél, a Nemzeti Banknál és 1969-től az Építőipari Szövetkezetnél dolgozott. Ez utóbbi munkahelyét szerette a legjobban, innen is ment nyugdíjba.

Rendkívül nyitott közvetlen környezete és a nagyvilág hírei, történései iránt, örül annak, hogy kedves városa, Tatabánya még meglévő értékeinek megmentésére program indult. Kívánjuk, hogy szerettei körében még sokáig erőben és egészségben lehessen tanúja városunk szépülésének!

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki