Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

41 buszmegálló újul meg Tatabányán

2018.04.06. péntek 09:43

Biztonságosabb, higiénikusabb és esztétikusabb buszvárók fogadják hamarosan a város 41 pontján a közösségi közlekedést igénybe venni kívánókat.

Az új váróhelyiségek kihelyezésétől a megállóhely útszerkezetének javításán át a szegély- és járdafelújításokat is magába foglaló komplex fejlesztésre - a 42 új alacsonypadlós szóló-, elektromos és csuklósbusz beszerzésén, valamint a legmodernebb informatikai megoldásokat is magába foglaló forgalomszervezési és utastájékoztatási rendszer kialakításán túl - a Modern Városok Program összesen 5,5 milliárd forintos keretösszege nyújt lehetőséget. A részletekről Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatósági elnöke és Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezetője számolt be a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát - Péch Antal Szakgimnáziumának székhelyintézménye mellett. A roppant forgalmas, ám mára igen leromlott állapotúvá vált dózsakerti buszmegálló felújítási munkálatai már meg is kezdődtek.

A megállóhelynél szegélycserével kezdődik a beruházás, majd térkövessé alakítják a buszöblöt, és végül helyére kerülhet az új acél tartószerkezetű, biztonsági és edzett üvegfalakkal ellátott várakozó a jelenlegi sötét, átláthatatlan fém buszvárót váltva. Az új váróhelyiség immár minden irányból átlátható lesz, csökkentve a benne várakozók kiszolgáltatottságát. A nagy, átlátható felületek azonban nem csupán a bűncselekményt elkövetni kívánókat rettenthetik el, de a szemetelőket, rongálókat is, így nagyobb biztonságban és higiénikusabb körülmények között várhatják az autóbuszokat az utasok.

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki