Főoldal » Hírek » Közélet
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

20. Nemzetközi Hét az Edutuson

2015.04.13. hétfő 15:18

Az Edutus Főiskola immár 20. alkalommal, 2015. április 12-17. között rendezi meg Nemzetközi Hetét, amelyre 72 külföldi hallgató és 12 vendégoktató érkezett.A helyi és a – francia, belga, német, holland, dán, portugál, görög, török, szlovák, román és bulgáriai - vendégdiákok egy héten át közös csoportokat alkotva angol, illetve német nyelvű előadásokon vesznek részt, amelyeket a vendégoktatók tartanak, így erősítve a főiskola nemzetközi kitekintését, a külföldi partnerintézményekkel való együttműködést, valamint a további kapcsolatépítést.

A szakmai eseménysorozat második napján, a közös ebéd elfogyasztása előtt elsőként Dr. Jandala Csilla megbízott rektor köszöntötte a vendégeket, majd Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke mutatta be röviden megyénket, bízva abban, hogy a tanulás mellett a diákoknak arra is jut majd ideje a héten, hogy megismerjék az itt található történelmi nevezetességeket is. Michl József, Tata polgármestere után Turainé John Katalin szólt a diákokhoz és tanáraikhoz.

Tatabánya alpolgármester asszonya hangsúlyozta, pedagógusként mindig nagy örömmel tölti el, ha olyan rendezvényen vehet részt, ahol sok a diák. Elmondta, ez az egy hét olyan, mint egy híd, amely összeköti a résztvevő országok hallgatóit. A programsorozat minden résztvevő számára nagy lehetőséget rejt magában: elsősorban szakmai és tudományos kihívást, ugyanakkor az együtt eltöltött idő alatt a fiatalok megismerhetik egymás nyelvét, s ezáltal egymás kultúráját, gyökereit is. Turainé John Katalin hozzátette, bízik benne, hogy ezalatt az idő alatt számos, hosszan tartó barátság is születik majd.


  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki