Főoldal » Hírek » Főhirek
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Szolgálatba álltak az új csuklós buszok is

2018.04.06. péntek 21:17

Megérkeztek a városba az első új alacsonypadlós csuklós autóbuszok Lengyelországból, amelyek közül kettővel már a hét folyamán megismerkedhettek a tatabányaiak.

A sajtó munkatársainak Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő és Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezetője mutatta be „Az év MAN busza 2015” kitüntetéssel is büszkélkedhető közel 19 méteres MAN Lion’s City GL típusú járműveket, amelyek a hatékonyság és a gazdaságosság terén is új mércét állítanak fel.

Az elmúlt napokban összesen hat jármű érkezett a városba, amelyeket a következő hetekben folyamatosan adnak majd át a forgalomnak. A további 9 új csuklós autóbusz is hamarosan Tatabányán lesz, április 16-tól pedig mind a 15 a tatabányaiak szolgálatába áll.

A MAN buszok megnövelt utaskapacitásuknak és a lényegesen csökkentett üzemanyag-fogyasztásuknak köszönhetően költséghatékonyabban róhatják a várost. Belső terük színvonalasan kialakított, ergonomikus ülések gondoskodnak a láb kényelmes elhelyezéséről. Az ajtóknál, valamint a közlekedőfolyosón a padlószint különösen alacsony az egyszerű fel- és leszállás érdekében. A klímaberendezések az eddig alkalmazott modellekhez viszonyítva jóval halkabbak és hatékonyabbak, ráadásul könnyebbek, kevesebb energiát igényelnek, és egyszerűbb karbantartani is őket.

Előnyeiket mind az ipari parkban dolgozók, mind a reggeli csúcsidőszakban iskolába, munkába igyekvők, mind pedig az egyéb kiemelt időszakokban utazók megtapasztalhatják már a tavasz folyamán.

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki