Főoldal » Hírek
Hibabejelentő
Betűméret növelése@@portlet.resetfontsize@@

Isten éltesse Terike nénit!

2018.02.13. kedd 10:40

2018. február 12-én a Polgármesteri Hivatal részéről Schmidt Csaba Polgármester Úr köszöntötte a 90 éves Sorbán Józsefnét.


 

Az idős asszony Rajkán született, Tatabányára már fiatal lányként került, amikor a vasútnál dolgozó édesapját áthelyezték ide, és a hét gyermeket nevelő család a felsőgallai vasutas házak egyikében kapott otthont. Férjhezmenetelét követően Terike néni rövid ideig még Felsőgallán élt kertes házban, majd Szárligetre költözött férjével és két gyermekével. Volt idő, amikor lányával együtt innen jártak Budapestre a szövőgyárba dolgozni. Szárligetről visszaköltözött Tatabányára – immár egyedül. Lakott a piactér közelében is, de 1987 karácsonyától már az a kis Győri utcai földszinti lakás az otthona, ahol a köszöntésére érkező polgármester urat is fogadta.

Terike néni nem csak a budapesti szövőgyárban dolgozott hosszú, szorgos élete folyamán. Dolgozott a bányánál, a Gerecse étteremben is, majd újra visszatért a bányához. Innen is ment nyugdíjba 1982-ben. Nyugdíjba vonulása után sem pihent: még 14 évig segítette a nővérek mindennapi munkáját a kórházban. Kiváló munkájáért oklevelet és pénzjutalmat is kapott.

Életének egyik kedves és szép emléke, hogy egy kórházi munka során szövődött barátságnak köszönhetően életének ebben a szakaszában sokat utazott. Az egyik nővér útitársául szegődött, és ellátogattak Münchenbe, de jártak Olaszországban, Csehországban, Romániában és Oroszországban is. A másik vidám emléke a tánchoz fűződik: egykor nagy örömmel vett részt a KPVDSZ zenés rendezvényein.

Bár családja nagy, hat unokájától tíz dédunokája van, és nemsokára megszületik első ükunokája is, sokat van egyedül. Hét testvére közül egyetlen öccse él, fia is meghalt 42 évesen. Amennyire csak teheti, három közelben lakó lányunoka gondoskodik a már megrendült egészségű nagymamáról, a dédunokák sajnos távol élnek.

Terike néni nem tősgyökeres tatabányai, de azonnal megkedvelte városunkat, mindig is szeretett itt élni. Születésnapja alkalmából erőt, egészséget, mielőbbi felépülést és sok boldogságot kívánunk!

  • cím:
  • telefon:
  • fax:
  • e-mail
Helyiszaki