Agora Zenei Esték I. - Tatabányai Black Diamond Big Band

Helyszín: Zenepavilon

Vendégművész: MALEK ANDREA

A Black Diamond Big Band Tatabánya egyetlen – és nagyon népszerű – big bandje. Évek óta színvonalasan mutatja be a korabeli swing zenét, illetve a dzsessz szinte minden válfaját. A zenekar tagjai többségben képzett klasszikus- és jazz zenészek, ami lehetővé teszi, hogy többféle stílusban játsszanak.

Az 1998-ban alakult Black Diamond Big Band újdonságot jelentett Tatabánya jazz zenei életben, hiszen létrejött egy big band, amely hangzása az 1920-as éveket idézte. A zenekar ma is tartó dinamikus és töretlen fejlődését az együttes alapítója és vezetője Ludányi Tamás, valamint művészeti vezetője Elek István szaxofonművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon tanára biztosítja.

A Black Diamond Big Band ars poeticája: a kortárs jazz, big band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel, s közkinccsé tenni annak értékeit, szakmai tapasztalatait pedig tovább adni a fiatal muzsikus generációnak. Az együttes céljának, feladatának tartja az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra hazai interpretálását.

Az Agora Zenei Esték helyszíne a Zenepavilon, kedvezőtlen időjárás esetén pedig A Vértes Agorája nagyterme.

A rendezvény ingyenes!