Összefogással Tatabányán a vészhelyzetben is

Közös sajtótájékozatót tartott Szücsné Posztovics Ilona Tatabánya polgármestere és Bencsik János országgyűlési képviselő a Városházán.

Az egyéni felelősség nem csak a lakosságra, hanem a szakmai, politikai szereplőkre is vonatkozik. Veszélyhelyzetben – különösen az egészségügyet érintőben – összefogással lehet a legnagyobb eredményt elérni. Mind az előre nem látható mértékű gazdasági visszaesés, mind az egyre növekvő ellátási kötelezettség miatt a képviselő javasolta a még meg nem kezdett helyi beruházások befagyasztását. Minden olyan határidős feladatot, mint például a társasházi lakóközösségek számára kötelező taggyűlés, el lehet halasztani, melyről a következő napokban jogszabályok születnek. Erről beszélt Bencsik János országgyűlési képviselő azon a sajtótájékoztatón, melyet Tatabánya polgármesterével közösen tartottak ma reggel. A Városházán elhangzott: az elsődleges feladat olyan intézkedéseket hozni helyi és országos szinten, amely egyszerre kezeli a napról napra változó helyzetet, és felkészül a további, még nagyobb szigorítások bevezetésére.
Tatabánya polgármestere az elmúlt egy hétben egyeztetéseket folytatott vállalkozásokkal, szakmai és karitatív szervezetekkel, intézményvezetőkkel, egészségügyi és népegészségügyi vezetőkkel annak érdekében, hogy minél szélesebb körű összefogást valósíthasson meg helyi szinten a valóságos igényekre reagálva.
„A mindenkori polgármestert a rendkívüli jogrend olyan jogosultságokkal ruházza fel, kötelezettségeket ró a városvezetésre, amelyek nagy felelősséggel járnak” – mondta el a jelen helyzetről Tatabánya polgármestere. Szücsné Posztovics Ilona hozzátette: a mai formális, zárt ajtók mögött zajló a közgyűlés is arra példa, hogy hiába a lehetőség, csak a képviselőkkel történő egyeztetés után lehet meghozni az egész város életére hatással lévő döntéseket. Veszélyhelyzetben minden szervezeti szintnek határozott feladatköre van, így Tatabánya önkormányzata a folyton változó jogszabályi környezet által szabott kereteken belül hozhat döntést, miközben a napi feladatokat is ellátja. A polgármester hozzátette, az elsődleges közös cél a járvány megfékezése, a lakosság ellátása.