Új helyre költözött a gyermekorvosi rendelő Felsőgallán

A városrészben élő gyermekeket új helyszínen, a Szabadság tér 12. szám alatti Felsőgallai Egészségházban várja a gyermekorvos, és a védőnők is itt teljesítenek szolgálatot ezentúl.

A teljes felújításon átesett épület kétszer annyi területet, jobb elosztású tereket és korszerűbb körülményeket biztosít a jövőben a rendelésre vagy tanácsadásra érkező családoknak. A közel 35 millió forintos beruházás részleteiről Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő képviselője számolt be.

Egészségünk olyan felbecsülhetetlen kincs, amelyre nem lehet eléggé vigyázni, ezért az önkormányzat igyekszik minden lehetőséget megragadni annak érdekében, hogy folyamatosan fejleszteni tudja a város egészségügyi ellátórendszerét. Kiváló lehetőséget nyújtott erre egy európai uniós kiírás, amelyre sikeresen pályázott Tatabánya. „Az egészségügyi alapellátás fejlesztése Tatabányán - I. ütem” elnevezésű, 240 millió forint összértékű projekt keretében nem csak az önkormányzati tulajdonban lévő felsőgallai ingatlan újult meg és alakult át gyermekorvosi rendelővé, de ez a pályázat biztosította a szükséges forrást a Gál István lakótelepi orvosi rendelők megújításához, valamint az újvárosi rendelő megépítéséhez is.

A Szabadság téri épület komplex felújítása során kicserélték az elöregedett ablakokat, és összesen tizenegyet szereltek be. A két, előtetővel védett bejárati ajtón külön lehet megközelíteni az orvosi rendelőt és a védőnőket, így megoldódott az egészséges (védőnői szolgáltatást igénybe vevő) és az orvosi rendelésre érkező beteg gyermekek elkülönítése. Megújult a villamoshálózat és a gépészet, központi fűtési rendszert építettek ki. Az akadálymentesített bejáratok fölé előtető került, a nagy belmagasságú helyiségekben álmennyezet készült.

Az új válaszfalak és ajtónyílások kialakításával egy orvosi rendelőt, egy védőnői tanácsadót, két konzultációs és két váróhelyiséget, két személyzeti öltözőt külön mosdóval, két akadálymentes és egy vendég illemhelyiséget alakítottak ki a 160 négyzetméternyi területen, amely pontosan a duplája annak, mint amennyi hellyel eddig gazdálkodni kellett.