Nyári szociális gyermekétkeztetés

A nyári szociális gyermekétkeztetésről tartott sajtótájékoztatót Bereznai Csaba alpolgármester a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola ebédlőjében.

Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy az idei évben az önkormányzat a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő 712 gyermek étkeztetésére 13.471.040 Ft támogatásban részesült. A támogatás mértéke lényegesen magasabb, mint tavaly, hiszen 2014-ben 531 gyermek ellátását tudták 10.280160 Ft-ból biztosítani.

 

A város a leghátrányosabb területekre összpontosította az étkeztetést, így Mésztelep és VI-os telep valamint Kertváros rászoruló gyermekei részesülnek ebben a támogatási formában. Az étkeztetést az önkormányzat az étkeztetővel kötött szerződés alapján biztosítja 43 napon keresztül, amely a Füzes utcai Általános Iskola és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola ebédlőjében valósul meg. Az ételt zárható dobozban , adagonként osztják majd ki; napi szinten megfelelő főételt, gyümölcsöt vagy süteményt vehetnek át a jogosultak. Az ételosztás az önkormányzat által elkészített névsor alapján történik. A lebonyolításban a Szociális Iroda és Oktatási Iroda ügyintézői, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai és a TJ Egyesített Szociális Intézmények Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ munkatársai nyújtanak segítséget.