Változások a tatabányai óvodákban, bölcsődékben

2020. március 18-tól ügyeleti rend bevezetése mellett rendkívüli szünetet rendel el Tatabánya polgármestere a óvodákban- a családok védelme, gyermekvédelmi és szociális szempontok figyelembevételével.

A város kiemelt járműipari és mechatronikai központ, így mind a munkáltatók, mind a munkavállalók számára biztosítanunk kell az átállás időszakát, hiszen közel háromezer családot érint az óvodák, bölcsődék szolgáltatásainak korlátozása. Első lépésként azon családok esetében, ahol a szülő, törvényes képviselő gyesen, gyeden, egyéb ellátással otthon tartózkodik, állandó munkahellyel nem rendelkezik, a város szerdától nem fogadja a gyerekeket az óvodában.

Minderről azon a vasárnapi megbeszélésen született döntés, ahol a polgármester és az óvodák, bölcsődék vezetői egyeztették a teendőket. Szücsné Posztovics Ilona a találkozó után elmondta: hétfőtől a szülők lehetőség szerint nem mehetnek be az intézményekbe - mind reggel, mind délután közvetlenül a pedagógusnak kell átadniuk a gyermekeket, akik gondoskodnak az átöltöztetésükről. Naponta változhatnak azok a szigorító intézkedések, amelyek szabályozzák az óvodák működését a jelenlegi rendkívüli helyzetben.
Az elmúlt napokban már több szülő is jelezte, hogy - amennyiben engedélyezik számára - hétfőtől nem jár óvodába a gyermek. Általában felére csökkent a létszám.

A bölcsődei ellátás esetében Tatabánya polgármestere rendkívüli szünetet rendel el. Március 18-tól minden bölcsi bezár a városban - határozatlan időre.

Mind az iskolák, mind az óvodák esetében az étkezést továbbra is biztosítja a város - napi egy meleg ételadaggal. Minden hétköznap abban az intézményben, ahová a gyerek jár, személyesen átveheti a család az egytálétel ebédet - ehhez mindenki saját maga biztosítja az ételhordó edényt.
A lemondásokat az egyébként szokásos módon várja és kezeli az intézmény.