Óvárosi Bál

Immár 17. alkalommal rendezték meg a jótékony célú bált az óvárosi intézmények javára az Edutus Egyetemen.

Fátrai Zsuzsanna a Tatabányai Benedek Elek Óvoda vezetőjének, és Dr. Káfony Andrásné az Óvárosi Általános Iskola vezetőjének közös szervezésében létrejött bál bevételének összege azt a célja szolgálja, hogy az óvárosi intézmények évről évre egyre előkelőbb helyet foglaljanak el a városi oktatási intézmények között. A közel kétszáz résztvevő tombolafelajánlásainak összegét az óvárosi iskolák és óvodák korszerűsítésére fordítják.

Az események részt vett Schmidt Csaba Polgármester Úr is, aki jövőbeni, további támogatásáról biztosította az intézményvezetőket. Kifejtette továbbá, hogy az ehhez hasonló közösségi események nem csak a szórakozásról szólnak, hanem a segítő szándék kifejezésére is jó alkalmat adnak: „Fontos, hogy találjunk olyan közösségi alkalmakat, ahol lehetőségünk van egymással találkozni, beszélgetni, de mindemellett egy jó ügyet is tudunk szolgálni.” A tavalyi évhez hasonlóan idén is azt a fejajánlást tette, hogy bál bevételének összegét polgármesteri keretből megduplázza. Beszédében kiemelte a közeljövőben megvalósuló óvodai fejlesztéseket is, mint például a Móra Ferenc Óvoda gyermekei számára tervezett új, műfüves futballpálya létrehozását, illetve a Benedek Elek Óvoda energetikai korszerűsítésének elindítását is.

A bál jó hangulatáról a Juszuf zenekar gondoskodott, a Show Formációs Táncegyüttes produkciója pedig felejthetetlen élményt nyújtott Boros Ilona Tatabánya Kultúrájáért, és Ezüst Turul Díjas művésznő vezetésével.